topbella

Wednesday, June 23, 2010

Preparation 4 Our Lil Junior


Pejam celik,pejam celik...Rupa2nya dh 33 minggu kandungan aku ni...Sekejap je kan masa berlalu...Doktor pesan, "Sila laporkan segera kelahiran ke klinik yang berdekatan dalam masa 24 jam selepas bersalin"...First dapat tahu pregnant, mcm tak percaya terutamanya husband..tp bila dh 8 bln lebih ni lagi tak percaya...Kata husband, "Eh!Kita bakal dapat baby ke?Hehehe..." Saje je wat2 terperanjat la tu...sedangkan memang dah tau pun...Tp aku amat2 bersyukur...Alhamdulillah, masa awal kandungan takde banyak alahan cuma ada la rasa letih, tak selera makan and mengantuk gile2....
Bila start 5 bulan lebih, aku and husband dah tak sabar nak scan nak tahu jantina and kedudukan baby kat dalam kandungan...Aku scan di Klinik Az-Zahrah di Bandar Baru Bangi...Masa tgk keputusan scan, mcm nak menangis je rasanya...sweet sgt2...tangan baby tengah menongkat dagu, kaki baby mengangkang...mcm tau2 je org nak amik gambar dia...hehehe...Bila tanya jantina Doktor kata girl tapi husband tak bagi terlalu mengharap and percaya sgt sebab mungkin keputusan scan boleh berubah bila baby makin membesar nanti...



Kebiasaanya kalo dah 5 - 6 bulan dah tiba masanya untuk prepair barang2 baby...kalo barang2 mama confirm la dh dekat nak bersalin baru cari...so, aku and husband servay and beli barang2 baby...Husband aku la paling memilih...Tak semua yang aku berkenan dia suka...tapi last2 dia beli juge...hehehe...Beg Anakku ni lah last2 yang husband aku belikan...



Hahaha...Ni yang kelakar ni, sebab dah 2x scan Doktor kata gurl...tu yang beli Busha Legging ni...sbb cute sgt2...geram je tengok...incase keluar lelaki, terpaksa simpan tuk baby akan dtgla gamaknyeee...hehehe...tu pun kalo next dapat baby girl...



Set Tilam Baby ni beli masa ikut husband outstation di Kelantan...Masa tu baru 4 bulan tak silap.. tapi minat sgt2 terutamanya colour dia biru pastu patern bantal n guling tu cute sgt2, tu yang paksa gak husband beli...semua member2 husband perli2...tp ada gak yg puji kata cantik n sweet...hehehe



Pada asalnya nak shopping sikit2 je buat syarat…tapi, bila kumpul2, beli sikit2….Last2, Boleh tahan banyak jugak! Excited tul minah ni!!!hehehe



Tengoklah baju2 kat bawah ni...Ini baru yang ada kat luar n baru basuh...Baju2 yang dah tersedia utk dibawa ke hospital and yang dah tersedia lipat kat bakul,hanya husband je yang tahu...Pada awalnya, bising juga husband tapi lama2 husband pun dah tak larat nak bebel...Faham2 jelah, perempuan ni...pantang nampak yang cantik ckit, confirm nak beli...Kena plak baby first...excited terlebih la plak...





Buat masa sekarang ni tiada apa yang terlintas dan terfikir difikiran...Cuma ku berharap aku selamat melahirkan. Dipermudahkan laluan untuk ku melahirkan anak and akan dikurniakan seorang anak yang sempurna, soleh/solehah dan comel...amin...

No comments:

Post a Comment

"Kenali Diri Ku"

My photo
Banting, Selangor, Malaysia
Saya merupakan seorang Isteri dan Mama kepada 2 cahaya mata yang comel bernama Qaleesya Amani & Shaikh Muzaffar..Minat berniaga secara kecil2an...Semoga Allah memberkati usaha ku ini...