topbella

Friday, July 9, 2010

Jalan2 Cari Makan di Big Apple,Alamanda

Semalam tengah bosan2, saje la buka website Big Apple kt opis...Tiba2 rasa teringin nak makan la plak...terliur tgk gambar2 donut kt situ...Takut kempunan plak...Bgtau la kat member, tak nak ke g Alamanda...nak kirim Big Apple...Pastu member cakap kita g esok jela...coz jumaat rehat panjang sikit...
Arini tepat je kul 12.30 petang aku ngan Kak Ila terus angkat kaki menuju kereta and terus ke Alamanda...Sampai je kt Alamanda, Parkson la tempat first di tuju...Saje2 cuci mata and servay barang2 baby and yang seangkatan dengannya la...
Bila dah penat berjalan, kitorang pergi la McDonald jap, beli aiskrim...bagi hilang haus...hehehe...sebenarnya memang nak singgah pun dari tadi...Last destinasi baru g Big Apple....

Sampai je kt Big Apple selisih ngan member2 opis...hehehe...Mesti dorang pun mengidam cam aku...coz kecoh semalam cite pasal donut kt Big Apple...

Fuhhh...Tengok je donut2 ni, sampai tak tahu nak pilih yang mana, semua sedap2 belaka...tapi teringat husband kata The Alien, Californian Almond and Ono Oreo sedap...So, aku belikan tuk husband pilihan2 dia tu le...


Sempat lagi bergambar kat Big Apple, Alamanda sambil nak menghabiskan aiskrim McDonald tu...Tersengeh bakal ibu ni dah dapat beli Big Apple...Suke la tu...hehehe



Kak Ila pun tak ketinggalan juga bergambar sebagai kenangan...Lagipun, arini birthday Wina, anak ke-3 kak Ila...Nak beli tuk Wina la tu...ke mama dia yang nak melantak kt umah tu...


Saje order resipi baru, White Cashew, Tira Cinno and Presidential Sweet...Kak Ila kata sedap...try jela...Donutella plak dah jadi satu kewajipan kalo menyinggah ke Big Apple ni...sedapppppppp sgt!


Papa, ni tuk papa ek...3 ketul je tau...yang lain mama and member2 opis dah makan, kitorang share ramai2...Mama and baby dah mkn...tinggal papa je yang tak makan lagi...Hope papa suke...Lain kali kita g makan sama2 ye papa...

No comments:

Post a Comment

"Kenali Diri Ku"

My photo
Banting, Selangor, Malaysia
Saya merupakan seorang Isteri dan Mama kepada 2 cahaya mata yang comel bernama Qaleesya Amani & Shaikh Muzaffar..Minat berniaga secara kecil2an...Semoga Allah memberkati usaha ku ini...