topbella

Sunday, July 4, 2010

Makan2 di Penang Village, Alamanda


Minggu lepas lagi bos dh bgtau kata nak belanja makan kat Penang Village 2hb Julai 2010 (Jumaat)...Hehehe...Makan free la nampaknye...Sebelum tu tercari2 juga la tempat tu sebab tak pernah lagi makan kat situ...Member2 bagitau menu yang bos order boleh tahan Umph!!!Menjilat jari kalo makan...Tu yang tak sabar nk tunggu 2hb Julai ni....


Bos kata mesti ada tepat kul 12.00 tengahari kat Penang Village, so masing2 touch up la kt opis...Aku pun menjadi mangsa touch up gak...hehehe




Ha...Gadis Ayu yang bertudung putih di tengah ni la Mak Andam kami2 kt opis...



Setibanya kami di Penang Village, sempatlah kami berpossing di depan restoran tu...


Di antara menu2 nya :-


Ikan Kerapu Masak 2 Rasa
Ikan Salmon Goreng
Kerabu Mangga
Ayam Goreng Pandan
Sup Sayur Campur
Udang Goreng Majerin
Sayur Kailan Goreng Garing
Rojak Buah









Nilah bos yang baik hati and pemurah tu...Berbaju silver dan berkaca mata....Thanks boss....moga2 murah rezki bos ek...Lain kali leh belanja lagi....Hehehe...

Bila makanan dah terhidang atas meja, masing2 terliur and tak sabar nak makan...Maklumlah, dah memang lunch time ditambah dengan menu yang fuhhhh....sedap banget!!!!Air minuman order mengikut selera masing2...Aku and beberapa member order Ice Blanded Mocha...Memang sedap...mcm tak cukup 1 gelas...



Wuyooo!Tengoklah, disebabkan terlampau sedap sehingga licin tinggal duri2 ikan je yang tinggal...Dasyat tu...Lapar sangat kot...hehehe

Bila dah kenyang, masing2 pun beredar sebab Kaum Adam nak kena pergi ke masjid untuk menunaikan solat Jumaat...Tapi, kami2 yang perempuan masih ada masa lagi nak bergambar, bershopping and berjalan2 mencuci mata di Alamanda....Yela, balik opis awal2 pun bukan ada apa...paling2 pun tdo buat taik mata...Baik aku berjalan2, kata orang bagi memudahkan untuk bersalin nanti...hehehe...kata orang la...



Ni last destinasi, sempat lagi pergi Butik Bonia...Saja servay handbag and baju raya tuk husband sbb takut tak sempat nak shopping baju raya tuk hubby.Rasa2 mcm berkenan je aku terus MMS gambar kat hubby tapi hubby kata tak berkenan...huhuhu

No comments:

Post a Comment

"Kenali Diri Ku"

My photo
Banting, Selangor, Malaysia
Saya merupakan seorang Isteri dan Mama kepada 2 cahaya mata yang comel bernama Qaleesya Amani & Shaikh Muzaffar..Minat berniaga secara kecil2an...Semoga Allah memberkati usaha ku ini...