topbella

Sunday, October 3, 2010

Saat2 Ku Melahirkan Cahaya Mata


Seperti biasa...tepat pukul 6.00 pagi, itu la waktu aku membuka kelopak mata yg agak liat nk di buka...menggeliat dan berjalan menuju ke bilik air...pagi ni sgt la sejuk...tegak bulu roma aku, mcm nk mandi ala2 P.Ramlee je rasanya...Selepas selesai aku sembahyang subuh, tiba2 perut aku memulas...ishkkk...kenapa ni...mcm nk membuang pun ye...Mengadu ngan hubby, hubby tanya nak pergi hospital ke...katanya mana la tahu kot2 nak bersalin...tapi, hati aku mengatakan tak mungkin seawal ini...memandangkan kerja kat opis pun masih ada lagi yg belum settle, so aku berkeras nak pergi ke opis juga...Aku kan degil orangnyeee....hehehe

Setelah setengah perjalanan menuju ke opis (di Dengkil) perut aku mula memulas semula, kali ni bukan setakat memulas tapi terasa macam ada benda menyucuk2 perut dari dalam...sakit yang teramat sgt sehingga ku menitiskan airmata...huh...sakitnyeeee....Aku dapat rasa sudah tiba masanya aku nak bersalin...hubby aku panic bila melihat airmata ku becucuran keluar...tapi dia tak boleh drive laju sebab time tu hujan lebat...hujan rahmat agaknya...aku pulak dah tak tahan, so aku meneran la dalam kereta tu, aku pasrah sekiranya aku terbersalin dalam kereta...

Akhirnya, sampai juga aku di Hospital Putrajaya.Masa tu tepat pukul 7.30 pagi...Aku memang dah tak larat nak berjalan, so hubby aku terpaksa papah masuk ke dewan bersalin...Nurse kata nak check bukaan...Nurse sgt2 terkejut sebab bila check bukaan dah 9cm...tiba2 jadi riuh kt dewan bersalin dan aku dihantar ke bilik sebelah dan disuruhnya aku teran...nurse kat sana bagi support n tunjuk ajar cara2 meneran...aku try teran tp x berjaya...nurse suruh try lagi...sampai 3x aku try tp aku masih tak dapat nak meneran dgn baik...aku betul2 give up!doktor terpaksa vakum sekiranya aku give up...hubby aku pun dah tak boleh berkata apa lagi...dia pun tak sampai hati tengok keadaan aku and pasrah dgn apa yang doktor nak lakukan...tiba2 doktor arahkan husband aku utk keluar sebelum aku di vakum...aku terkejut dan tak nak husband aku keluar so aku meneran sekuat hati...hubby n nurse2 di situ tidak berhenti memberi support n ia amat membantu aku...Akhirnya aku selamat melahirkan seorang cahaya mata perempuan yang sgt comel n sepet seberat 2.6 kg pada 21 Julai 2010 tepat pukul 8.15 pagi...Alhamdulillah...Ya Allah, ku bersyukur kepada Mu Ya Allah...tiada kata lain selain kata2 kesyukuran yang keluar dari mulutku dan airmata kegembiraan setelah selamat melahirkan...Terima kasih juga kepada suamiku yang tidak putus2 memberi  support dan semangat..... 




Pucat and chubby nye muka selepas melahirkan my princess ni...tapi masih boleh tersenyum gembira...

3 comments:

  1. salam dik...nak order sauna pants ke? boleh sms akak 0126962490 - Kak Zils

    ReplyDelete
  2. nanti saya tanya husband...kalau dia kata ok, saya call akak k

    ReplyDelete
  3. salam...tetiba air mata menitis baca entry nie. mungkin sy x sedar selama nie besar pengorbanan ibu. sy pun pregnent da msuk 4 bulan tapi x terfikir pulak saat nk deliver. apapun sonok menjadi ibu. moga u dikurniakan anak2 soleh n solehah...amin..

    ReplyDelete

"Kenali Diri Ku"

My photo
Banting, Selangor, Malaysia
Saya merupakan seorang Isteri dan Mama kepada 2 cahaya mata yang comel bernama Qaleesya Amani & Shaikh Muzaffar..Minat berniaga secara kecil2an...Semoga Allah memberkati usaha ku ini...