topbella

Thursday, January 27, 2011

Karnival Jom Masuk U di Melaka






Hari ni aku amik halfday coz ikut husband outstation kt Melaka…Tu yang terpaksa bawa Qaleesya ke opis…hehehe…Sebenarnya hubby aku terlibat dengan "Karnival Jom Masuk U" as urusetia, so setiap ZON dia kena pergi…Tu pun ikut keadaan and keperluan la…Tapi, kalo nak ikutkan setiap zon dia tak missed…Hmmm…kena tinggal la aku…Tp, kalo tempat yang aku minat and rasa2 menarik, aku tak lepaskan peluang untuk follow…


Minggu lepas ZON 1, buat kat Terengganu aku tak ikut coz time tu Pelancaran, hubby aku kata sangat bz and takut takde masa nak layan aku and Qaleesya…So, aku amik keputusan untuk follow hubby ZON 2 kat Melaka…Ingatkan tak bz, hmmm…bz jugak! Tak sempat aku nak berjalan2 kat Melaka tu…Nasib baik sempat singgah kejap kat Mydin..coz Mydin tu dekat je ngan hotel aku..Hmmm....Mydin pun jadi la...dari tak pegi mana2...huhuhu...


Kitorang menginap kat MITC AnCasa Hotel, Ayer Keroh, Melaka…Bilik dia not bad la..selesa and katil besar…Masa tu kan dah nak dekat Chinese New Year, so Nampak meriah la kat Lobi hotel…Siap ada seekor arnab yang sangat cute lagi…maybe Tahun Arnab punya pasal, tu yang dia letak arnab…Qaleesya pun suka tengok arnab cute tu…



Pameran untuk Karnival Jom Masuk U plak dorang buka booth kat Melaka International Trade Centre (MITC)…jalan jauh sikit la dari hotel…kena la cross jalan…Memang ramai gile orang time tu…Student2, cikgu2, makcik2, pakcik2, baby2…Fuhhhh!!!!Memang ramai….


Memang ramai...Ni baru kat luar...kat ruang legar je...kat dalam Booth...Fuhhh! Jangan tanya la...Sesak nafas la...


Qaleesya ni tak ketinggalan menjadi urusetia kecik kat sana…ramai la plak peminat Si Kecik ni…Orang jual coklat RM2.00, tapi ada plak yang Tanya nak beli Si Kecik ni…Ishhhkkk…mana leh, Si Kecik ni bukan tuk dijual…hehehe

Sempat gak Papa Qaleesya bergambar…tu pun Mama yang tolong amik kan…Gambar Mama jugak yang takde…Suka betul Qaleesya ni…Pantang orang nak amik gambar…Dah la pakai baju tido…
Sepanjang aku kat sana, tido jela aktiviti aku…tgk movie, main2 ngan Qaleesya and jalan2 dekat lobi hotel…Nasib baik hubby aku tinggalkan laptop and BB untuk aku. Kalo tak sangap jugak duduk kat bilik lama2…Husband plak tengah bz ngan Karnival Jom Masuk U…


Syoknye Papa tido…Si Kecik ni plak sibuk main sorang2…menjerit2 plak tu…suka sangat dapat landing kat katil besar....

Ni la aksi2 Qaleesya….





Geram betul Mama tengok!!!

Tengok la tu…Syok tul tido…Dah penat main, sejuk plak tu…Tak sah kalo tak peluk pink panter yang Papa belikan…Tido la sayang ek…Jangan menangis sudah!



Malam sebelum balik, kami singgah makan di ASAM PEDAS...kata member2 husband makanan kat situ sedap…kami pun try la makan kat situ…Pergi naik bas opis husband ngan member2 husband…Yang tak bleh tahan tu, bas leh tawwaf 3-4 kali nak ke ASAM PEDAS tu…bila tanya kenapa macam pusing2 tempat yang sama je….Driver cakap, “Pusing2 cari parking tapi tak dapat la…”
Lerrrr…last2 bas parking jauh dari tempat makan and kami semua terpaksa la berjalan kaki…
Walau apa pun, kami njoy pegi Melaka coz dapat pergi bertiga and dapat luang banyak masa bersama terutamanya bersama Qaleesya...Qaleesya pun nampak happy je sepanjang di Melaka...
Untuk next ZON, aku nak follow pegi Perlis...Leh jalan2 and jumpa kakak2 UPU...Mesti BESTTT!!!Hehehe...
p/s : To Husband yang Tersayang, jangan wat2 lupa plak nak ajak Mama and Qaleesya pegi...Mama nak shopping kat Padang Besar!Hehehe



1 comment:

  1. Ada gak tragedi yang aku terlupa masukkan...kasut aku leh tertanggal...tak dapat nak jalan jauh..terpaksa pinjam selipar member opis husband coz takde orang jual kasut yang berdekatan...malu aku!malu!

    ReplyDelete

"Kenali Diri Ku"

My photo
Banting, Selangor, Malaysia
Saya merupakan seorang Isteri dan Mama kepada 2 cahaya mata yang comel bernama Qaleesya Amani & Shaikh Muzaffar..Minat berniaga secara kecil2an...Semoga Allah memberkati usaha ku ini...