topbella

Tuesday, January 25, 2011

Malang Tak Berbau...Huhuhu...


Dah plan baekkk punye ngan member2 opis (Cik Ku and Cik Liza) nak merayap la kononnye tengahari jumaat ke UKM, Bangi and bershopping2 kat area sana, time orang lain dok sibuk2 bershopping kat Alamanda…Yole…dah kerap sangat pegi Alamanda, so agak bosan jugak la…teringin gak nak jalan jauh2 sikit…hehehe
Tapi, malang memang tak berbau!!!…Hish…Bengang je makcik!Kete belalang aku yang biasa Kecingggggg!!!!Kecingggg!!!!Kecingggg!!!!Dah tak boleh kecinggggg!!!!kecinggg!!!kecinggg!!! lagi disebabkan Belalang aku sudah berlanggar dengan 2 motokar lain…Abis belalang aku…
Time tu, hujan renyai2…nak kecingggg!!!!kecingggg!!!kecinggg!!! pun tak boleh sebab jalan licin…kitorang asyik berborak tak hingat2…sibuk sangat cerita pasal kereta idaman aku…kejap pasal VIOS la…kejap pasal INSPIRA la…
Tiba-tiba……Jeng…Jeng…Jeng…..
Sampai je kat traffic light Bulatan Bujur Presint 14, BELALANG aku ni tercium bontot SAGA BLM yang dah berlanggar dengan WAJA…Si WAJA la ni sengal, ada ke patut break emergency kt traffic light tengah kuning!!!Kot ye nak ikut peraturan sangat pun takkan la sampai berhenti lebih dari garis putih!!!Patut ke???Sengal tak sengal WAJA tu!!!!Lesen beli ke?Dah la kerek semacam je jawab bila kita Tanya kenapa break emergency? Dia boleh kata, “Saya ikut peraturan, kalo kuning wajib berhenti, saya tak salah pun…” Cehhh!Boleh tak!!!Bengangggg…memang bengangggg….
Aku dengan rasa panic, dah tak hingat apa dah, aku sakit ke tak ke…kete aku berasap ke rosak ke...yang aku risau member2 aku…Cik Liza dengan kepala terhantuk kt cermin kete aku sampai retak…cermin ORI tu beb!memang keras tul kepala Cik Liza ni…Cik Ku plak tangan and kaki dia sakit, mau lebam gak la…Adussss!!!Apa aku nak jawab ngan suami and boyfrend member aku ni…
Nasib baik la tempat aku eksiden tu dekat ngan umah Cik Ku…Last2 aku Tanya owner SAGA BLM tu camne?Dia kata , “Settle masing2 la…” so, aku tarik nafas lega sbb aku pun malas nak berurus…Aku tumpang park kete aku kat umah Cik Ku and husband Cik Ku hantar aku balik opis…

Bumper rosak...Body kete plak lari...Bonet ternaik ke atas...Sedih tul la!!!



Sampai retak cermin kete aku...dasyatttttt!!!!


Dashboard pun boleh terperosok ke dalam...Aduyaiiiiii!!!!!


2 comments:

  1. herda... kerasnya kpala cik liza smpai pecah cermin tu.. kpala dia 0k x? n ada apa2 x? dh wat x-ray ker?

    ReplyDelete
  2. kpala cik liza dh ok dh...tp weng2 jugak la...x x-ray pun...sbb cik liza kata xde pe...

    ReplyDelete

"Kenali Diri Ku"

My photo
Banting, Selangor, Malaysia
Saya merupakan seorang Isteri dan Mama kepada 2 cahaya mata yang comel bernama Qaleesya Amani & Shaikh Muzaffar..Minat berniaga secara kecil2an...Semoga Allah memberkati usaha ku ini...