topbella

Wednesday, January 5, 2011

Qaleesya Amani Kat Opis Mama

Sebenarnya, aku and husband dh plan nak balik rumah mak mertua kt cheras petang jumaat,maklumlah dah lama tak balik. Selalu tak menjadi masalah bagi kitorang…sbb abis keje je terus balik cheras…tp memandangkan dah tambah ahli dalam family kitorang…Hmm…kena la fikir balik camne nak arrange…nak tinggal baby kt pengasuh..mcm jauh la plak nk balik banting dulu pastu nak balik kl..kalau bawa g opis sapa plak nak jaga…Huh!!!camne niiiiiii…????Blur..blur..blur…
Tiba2…hati tergerak nak bawa Qaleesya g opis je sbb Qaleesya bkn jenis yang suka menangis n melalak2… so nekad n pasrah jela…
Sesampai je kt opis, ramai la plak peminat Qaleesya…mama Qaleesya sampai tak sempat nak letak handbag dulu…banyak tangan yang nak mendukung dia…nasib baik tak nangis…bos tak tahu lagi tu aku bawa baby ke opis…kalo tau, mau mampussss aku!


Yang paling sadis tu…Qaleesya kena letak bawah meja…huhuhu…sian Qaleesya... nak sorok dr pandangan mata bos. gara2 .takut big2 bos tau…”Apa nak buat Qaleesya…”
"Nasib la Qaleesya Oiiii..."


Qaleesya pun pelik,, kat mana mama aku bawa aku ni…selalu hantar kat umah penjaga, senyap n sunyi sepi je…ni riuh rendah cam pasar…rimas la Qaleesya…Tu yang wat Qaleesya tdo tak lena..kejap2 terjaga…


Last2 letak Qaleesya kt atas meja…tu pun lepas kantoi bos dapat tau aku bawa baby ke opis…nasib baik bos tak marah…




Bila letak je atas meja, amboi.....elok je dia tdo sampai ke petang…kul 5 time aku puch card nak balik…sampai dah tak sedar langsung…orang kacau dia ke, memekik kt dia ke, cium dia ke…Alhamdulillah…senang plak nak jaga…









Agak2 ni ke last aku akan bawa anak ke opis ke…????ke akan ada cerita Qaleesya datang ke opis aku lagi…camne plak ragam dia bila dia dah pandai memekik and mengenal orang….hmmm….tunggu dan lihat jela…

No comments:

Post a Comment

"Kenali Diri Ku"

My photo
Banting, Selangor, Malaysia
Saya merupakan seorang Isteri dan Mama kepada 2 cahaya mata yang comel bernama Qaleesya Amani & Shaikh Muzaffar..Minat berniaga secara kecil2an...Semoga Allah memberkati usaha ku ini...