topbella

Wednesday, February 9, 2011

BERITA BAIK!!!!BAIKKK PUNYE...BAIK KE???

Semalam ada meeting, aku tolong2 la apa yang patut and mampu as staff Urusetia...kebetulan aku puasa, so tak dapat nak standby sama utk meeting tu...selalu aku yang standby ngan member aku sorang tu...masa kat opis, aku ada la borak2 kosong ngan bos aku...kira bos kecik la coz ada lagi bos besar...hehehe...aku story la yang aku balik lewat semalam dalam kul 8.30 mlm dari opis coz nak tolong member aku siapkan dokumen tuk meeting...perjalanan aku dari opis nak sampai ke umah makan masa 1 jam, so sampai umah pukul 10.00 malam coz singgah jap amik Qaleesya kat umah penjaga. Bila sampai umah, aku baru perasan handphone aku leh tertinggal kat opis...Cuba korang bayangkan kalo aku amik handphone malam tu pukul 11.00 mlm, means aku sampai umah pukul 12.00 mlm...kan elok kalo tempat keje aku dekat ngan umah, takdela aku susah nak berulang jauh2 camni...Tiba2 bos kecik aku cakap, "Herda pergi la jumpa big bos and try merayu mintak tukar...try la isi borang tukar, kot2 rezeki dapat tukar area dekat2 umah...so, senang la sikit nak uruskan keje, anak and family...Cuba2 nasib..." Aik!!!Pelik aku...Mungkin bos kecik aku ni faham situasi aku kot...coz dia pernah sampai ke umah aku masa nak tengok anak aku masa aku lepas bersalin...dia merungut kata jauh betul umah aku...lagipun aku pernah cerita yang hubby aku pun ada apply nak sambung belajar dalam masa terdekat ni...hubby aku pun dah isi borang tukar bulan 2 tahun lepas, tapi malangnya sampai sekarang tiada kekosongan untuk jawatan dia kat area tempat tinggal...


Yang mengejutkan aku tu, dulu aku pernah apply pertukaran and dah dapat pun, cuma tak dapat tempat yang aku pohon...tu yang frust gile tu...so, aku tolak and apply stay kat opis lama...Disebabkan aku dah tolak so aku kena GAM 3 tahun dok diam2 kat opis tu, tak boleh minta tukar mana2...tiba2 bos kecik cakap suh apply macam tak percaya la plak...Yela, sebelum ni ada la saje2 cakap nak apply la wlaupun tau dah kena GAM 3 tahun...tapi ramai yang bising2 cakap tak boleh terutamanya bos kecik la...


Tapi takpe...mungkin ini petanda2 berita baik or rezeki dah nak mariii...hehehe...Aku hanya mampu berusaha and berdoa jela...Hope nasib and rezeki menyebelahi diriku...Aku memang berharap and nak sangat pindah berdekatan ngan tempat tinggal aku ni...Berharap sangat2...Banyak kebaikan and kelebihannya kalo aku dapat berpindah dekat ngan umah...

Hari2 aku bayangkan...Alangkah bahagianya hidup aku kalo tempat keje dekat dengan umah...Ya Allah...Smoga doa aku dimakbulkan hendaknya...Aminnnn....

No comments:

Post a Comment

"Kenali Diri Ku"

My photo
Banting, Selangor, Malaysia
Saya merupakan seorang Isteri dan Mama kepada 2 cahaya mata yang comel bernama Qaleesya Amani & Shaikh Muzaffar..Minat berniaga secara kecil2an...Semoga Allah memberkati usaha ku ini...