topbella

Wednesday, February 9, 2011

Bershopping With Mak Mertua

Petang Sabtu, lepas Raya Cina 2 hari tu mak mertua aku ajak adik ipar aku pegi SOGO nak beli handbag hantaran tuk adik ipar aku yang lelaki no.2...Maklumlah, lelaki bukan pandai sangat nak pilih , so perempuan la uruskan...

Tiba2 je adik ipar aku ajak aku suh ikut sekali...aku pun macam terkejut jugak la...tapi aku ni kan pantang berjalan, mestilah nak ikut...so, aku siap2 la...tak ketinggalan Si Kecik tu...aku bawa jugak...kitorang pegi naik LRT coz takut kalo naik kete jalan sesak plak...lambat plak sampai nanti...tak puas nak jalan2...

Memang la SOGO ni tengah banyak sale...terutamanya handbag, baju lelaki,kasut and pakaian baby...nasib baik la duit tengah tak banyak...so, takleh la nak membeli...window shopping je...tapi tangan ni asyik berkaren2 je nak membeli...takut terkilan dah berjalan jauh2 tapi langsung tak membeli, so aku beli lah satu pasang baju utk Qaleesya...

Penat memusing2 kat G Floor cari handbag yang cantik and bersesuaian ngan harga...last2 jumpa la  brand Alain Delon, harga pun ok la...colour pun menepati pilihan adik ipar...

Sebelum balik, mak mertua aku ajak pegi Muaz Textile, dekat Jalan Tunku Abdul Rahman...Mak mertua aku kata, tudung kat sana murah2...so, aku pun follow je la...tp memang murah gile la tudung2 kat sana...banyak pilihan tu...Sampai rumah dekat maghrib jugak la...Nasib baik naik LRT,kalo naik kereta confirm lagi lambat sampai rumah.... 

Qaleesya pun sibuk nak bergaya dengan handbag dia...

"Doktor tak beli handbag ke???"

Muaz Textile ni la tempat mak mertua aku selalu shopping tudung

Sukanya Qaleesya shopping ngan Jaddah

Qaleesya sibuk nak menyelit kat tengah2

Ishhkk!Mama ni buli Qaleesya je ye..Sikit pun  takmo senyum

Qaleesya ngan Jaddah sementara menunggu LRT

Qaleesya dah bosan tunggu LRT lambat sangat

2 comments:

"Kenali Diri Ku"

My photo
Banting, Selangor, Malaysia
Saya merupakan seorang Isteri dan Mama kepada 2 cahaya mata yang comel bernama Qaleesya Amani & Shaikh Muzaffar..Minat berniaga secara kecil2an...Semoga Allah memberkati usaha ku ini...