topbella

Wednesday, February 9, 2011

Celebrate Aisha Dapat 5A Kat KFC

Makan KFC meraikan Aisha dapat 5A dalam UPSR
 Baru2 ni aku balik rumah mak mertua aku kat Bandar Tun Razak coz dah lama gile aku tak balik rumah mak mertua aku...Raya Cina ni kan cuti panjang,bila cuti panjang camni la syok balik sana coz semua adik2 ipar aku balik and berkumpul...Maklumlah masing2 sekolah asrama penuh, jauh2 plak tu...

Aku balik2 je dapat good news, adik ipar aku (Aisha) dapat tawaran masuk ke Sekolah Menengah Sains Selangor (SMSS) dekat Jalan Tasik Permaisuri, Bandar Tun Razak, Kuala Lumpur. Sekarang ni dia sekolah kat Sekolah Menengah Agama Kuala Lumpur (SMAKL).

Aku sebagai kakak bersyukur la coz adik ipar aku ni berjaya dalam pelajaran...Tapi adik ipar aku ni dah seronok plak belajar kat SMAKL...Kalo difikirkan, sekolah SMSS tu pilihan yang terbaik coz hanya orang yang terpilih dan terbaik je dapat masuk sekolah tu...lagipun rumah mak mertua aku dekat je ngan sekolah tu...so, senang la sikit mak mertua and bapa mertua aku nak datang melawat or ambil dia...silap haribulan dapat biasiswa kat sana...hehehe...adik aku ni pun boleh tahan manje sikit...

Akhirnya adik ipar aku setuju untuk tukar sekolah ke SMSS setelah puas dipujuk oleh Bapa Mertua aku, Adik Ipar aku and Aku...Aku pun bercadang nak belanja makan kat KFC sekali nak celebrate adik ipar aku dapat 5A.

Memang best and happy sangat coz dapat makan ngan 2 orang adik ipar aku tu...Bukan senang nak keluar camni coz Nuana ni jarang2 dapat balik and selalu sangat bz...Maklumlah, bakal2 doktor...Kali ni keluar ngan dorang, dapat jadi anak dara sekejap la...hehehe

Makan ngan Nuana, bakal2 doktor..."Doktor2...KFC ni makanan yang sihat ke????"

Aisha nampak happy je....

No comments:

Post a Comment

"Kenali Diri Ku"

My photo
Banting, Selangor, Malaysia
Saya merupakan seorang Isteri dan Mama kepada 2 cahaya mata yang comel bernama Qaleesya Amani & Shaikh Muzaffar..Minat berniaga secara kecil2an...Semoga Allah memberkati usaha ku ini...
 
Journey Of My Life© Dise├▒ado por: Compartidisimo