topbella

Monday, February 7, 2011

Puasa Oh Puasa...

Sajian Berbuka Puasa
Arini aku puasa...memadangkan Puasa Ganti aku masih banyak lagi ,ada lagi 20 hari tu  beb!!! Aku takut tak berkesempatan nak menggantinya...so, aku nekad start arini nak puasa setiap Isnin Khamis, Insya-Allah...

Paham2 jela, kalo puasa hari biasa, kena plak kat opis ni memang banyak la dugaannya..dengan duduk dalam aircond, sejuk, semua lemak2 aku terbakar...tambahan plak member sebelah aku yang suka menggoda aku...bila dia makan, sampai meleleh aku dibuatnya...huhuhu...tapi tak la meleleh sangat pun...sikit je...belum sempat kat tepi bibir aku dah telan...nasib baik aku masih boleh bertahan dan kuat iman...hehehe...Kuatlah sangat...Puasa ganti punya pasal la....

Disebabkan puasa aku balik keje tepat pukul 5 petang aku terus punch card and tunggu husband hantar kereta...coz husband aku cakap dia balik lewat arini and suruh aku balik dulu...Tunggu punya tunggu punya tunggu punya tunggu...husband aku masih tak sampai2 la...sampai la pukul 6.30 petang aku tunggu kat lobi opis aku..punya lama da...sampai sakit and juling mata aku tengok kelibat kete belalang aku yang tak sampai2...satu2 kete aku tengok...tak sampai2 jugak!bengang jugak aku...nasib baik aku puasa...Sabar2...Puasa...Puasa...Tak baik marah2 ni....kurang pahala puasa nanti...

Last2 husband aku sampai tepat pukul 6.35 petang...aku dah tak larat nak drive dengan jam budak2 sekolah baru balik...aku wat keputusan nak balik sama2 dengan husband aku...
So, aku berbuka puasa la kat opis husband aku...Ingatkan nk minum air suam je, balik rumah nanti baru makan nasi tapi husband aku kesian aku puasa tak makan apa2.So, dia belikan la aku nasi goreng ikan masin and milo ais bungkus...kat mana dia beli pun aku tak tau....Ini pun hikmah jugak sebab Puasa...Puasa...hehehe....

"Thanks sayang....sedaplah nasi goreng ikan masin and milo ais yang sayang beli tu...lain kali ayang plak belanja ek...."

1 comment:

  1. ehhhhhhhhhh....ilang terus marah......hihihi, sejukkkk hati.....

    ReplyDelete

"Kenali Diri Ku"

My photo
Banting, Selangor, Malaysia
Saya merupakan seorang Isteri dan Mama kepada 2 cahaya mata yang comel bernama Qaleesya Amani & Shaikh Muzaffar..Minat berniaga secara kecil2an...Semoga Allah memberkati usaha ku ini...