topbella

Saturday, March 26, 2011

Kenduri Kawin Kat BTR

Arini aku ngan Qaleesya makan kenduri kat BTR depan rumah mak mertua aku...Husband tak dapat nak join coz kena datang opis, ada keje nak disettlekan...Jiran mak mertua aku ni, first time sambut menantu...Jiran mak mertua aku ni ustazah kat BTR...Khemah sampai 10 buah...Sepanjang lorong taman umah mak mertua aku penuh ngan khemah...Mungkin kali pertama buat kenduri and jiran mak mertua aku ni ustazah, so mesti la ramai jemputan yang dijemput and ramai kenalan...
Tema pengantin "Silver + Hitam"...Sweet sangat2....

Qaleesya suka betul bila ada majlis2 camni coz ada muzik, kompang and ramai orang akan dukung dia...Lagi2 kalo ada member sebaya dia...Menjerit2 suke...Bila dengar je kompang, Qaleesya pandang tak kelip2, sampai nak amik gambar dia pun susah...panggil nama pun tak nak menoleh...Sombong betul!!!!

Majlis kenduri ni pun memang nampak meriah sgt2...Khemah je dah 10 buah, tetamu ala2 VVIP je kalo tgk...makanan plak mewah...Ayam Panggang siap panggang kat depan umah, Rendang Tok import dari Perak, Kari Daging, Cendol, Jeli Kelapa, Tapai Pulut, Air Selangor, Buah Limau...ada lagi 2-3 menu lain tapi aku tak berapa minat...Malam plak ada jamuan potong kek and kambing panggang...Fuhhh!!!!Sedap hingga menjilat jari tu...Salad dia pun sangat sedap....Haah...Panas satu badan la aku malam ni...
Masa kenduri ni tak dapat nak amik gambar banyak2 coz terlalu ramai orang...segan plak nak bergambar...Qaleesya plak bukan boleh duduk diam...Dapat amik gambar kami jela...hehehe
Sebelum pergi kenduri...Main2 kelip mata plak...
Suke nye Qaleesya ni...
Ishhhkkk...Lambatnye mama siap...Penat Qaleesya tunggu...
Khemah Makan Beradab
Dah siap makan dah...Pengantin pun tengah makan...Nak balik lah...

No comments:

Post a Comment

"Kenali Diri Ku"

My photo
Banting, Selangor, Malaysia
Saya merupakan seorang Isteri dan Mama kepada 2 cahaya mata yang comel bernama Qaleesya Amani & Shaikh Muzaffar..Minat berniaga secara kecil2an...Semoga Allah memberkati usaha ku ini...