topbella

Tuesday, May 10, 2011

~C0nTest MukE CoMeL~

Contest ni dianjurkan oleh 
Kalo u all nak join juz klik link kt atas

Kat sini nak cerita lah sikit camne cara2 saya jaga muke...
Sebelum nak cerita lebih panjang lagi, meh nak tengok gambar saya dulu...
Tak tau la kalo u all nampak macam tua dari usia kan...U all rasa umur saya berapa???
hehehe

 Gambar terbaru (2011)

Gambar Tahun (2009)

Petua2 yang biasa saya amalkan:
1.Jaga Pemakanan...Kalo boleh kurangkan makanan yang berminyak dan banyakkan makan buah2an dan sayur2an...Saya makan Vitamin-C coz senang nak makan tak payah nak kupas and masak...hehehe

2.Kerap cuci muka...Tak payah nak tunggu muke berminyak baru nak cuci...Pakai pelembap muke dan krim muke yang bersesuaian...Saya pakai Pelembap Siang Safi Balqis, Krim Safi Balqis dan Pelembap Malam Safi Balqis...coz dah try macam2 tapi Safi Balqis je yang serasi....

3.Sentiasa bersenam...coz bersenam mampu meningkatkan keupayaan dan kesihatan...Bila badan sihat, muke kita pun ikut sihat...Cergas je...

4.Minum banyak air kosong...coz air penting untuk proses penghadaman dan penyingkiran toksin dalam badan...

5.Seelok2nya guna make up tu yang nipis je...natural la senang kata...kalo pakai make tebal2 and lipstik merah menyala nanti nampak macam dah berusia sangat and garang...saya biasa make up biasa2 je kecuali nak pegi dinner or kenduri kawen...Senang nak cuci pun ye jugak...tak payah nak beli make up remover...


6.Pastikan cukup tido...Jangan tido lewat sangat...Nanti bawah mata hitam and muke sembap je...

7.Yang paling penting kita mesti mengamalkan sikap yang positif...ceria dan jangan suke marah2...Kata orang tua2...kalo suke marah nanti cepat tua kan...kalo boleh senyum selalu...Baru la manis,cantik and mude sentiasa....

Nak Tag Dorang:



2 comments:

  1. hehe..nice!cantik kulit akak..
    time kasih ye sudi join.. ^_^

    ReplyDelete
  2. sama2 and thanks juge...
    hope ada luck la ek...hehehe

    ReplyDelete

"Kenali Diri Ku"

My photo
Banting, Selangor, Malaysia
Saya merupakan seorang Isteri dan Mama kepada 2 cahaya mata yang comel bernama Qaleesya Amani & Shaikh Muzaffar..Minat berniaga secara kecil2an...Semoga Allah memberkati usaha ku ini...