topbella

Thursday, October 27, 2011

Team Building Bahagian DHA 2011 Part I

Masanya telah tiba.....Pada 23 - 25 September 2011 Bahagian Dasar Dan Hubungan Antarabangsa, KKM akan mengadakan Kursus Team Building di Ilham Resort, Port Dickson, N9....Setelah berapa tahun merancang and apply,akhirnya tahun ni baru berjaya buat Team Building Opis...Dah 4 tahun aku keje kat Kementerian Kesihatan Malaysia baru ni la nak merasa Team Building....Fuhhhh....Dahsyat woooo...macam tak percaya pun ada...Hakikatnya kena percaya la....

Mula2 rasa teruja sesangat nak pergi coz dah lama gile tak kursus luar kawasan ni....Tiba2 bila dah dekat tarikh kursus sedih la plak coz kena tinggal husband and anak...Ini kali pertama aku tinggalkan Qaleesya...Huhuhu...camne la si kecik tu nanti...boleh ke dia tido tanpa aku....Dah la pada tarikh yang sama husband aku pun kena gi Kursus Team Building opis dia kat Bentong,Pahang....Pasrah je la....Hope dia ok2 je sepanjang ketiadaan mama and papa dia....

Masing2 excited nak gi kursus...Kalo tgk beg dorang beso2 macam nak gi seminggu....macam Peserta Akademi Fantasi yang tersingkir pun ada...yang paling best tu macam Ustazah Pilihan yang tersingkir...hahahaha....(saje gurau...)Yang penting sume nampak happy je...macam orang2 bujang dah semuanya....walau majority ramai dah kawen termasuk aku ler...tapi perut aku tak leh nak cover...tetap nampak cam mak dara...bukan anak dara tau....hahaha....kalo ada yang kata aku mcm anak dara nak kena gi scan mata orang tu...rabun agaknye....

Kalo ikutkan bertolak pukul 2.45petang tapi disebabkan ada sorang ni datang lambat so, terpaksa la gerak lewat...pukul 3.30 baru leh gerak...berjanggut tunggu....dah la sampai2 buat muke cam tak berdosa je...redha jela....

Sampai sana je, mcm biasa la sume dah penat nak check in and aku dapat sebilik ngan kak asma...bilik kitorang superb....best gile...confirm jealous bg sesapa yang tengok.....hahaha...bilik honeymoon tu...bukak tingkap je leh nampak swimming pool...

Petang tu dah kena masuk class....kat kepala dh terbayang mesti bosan...tapi bila start je program terus rasa syok...Dah macam budak2, kena lukis gambar lembu...macam2 ragam orang...ada yang ekor lembu tercacak ke atas la...kaki kurus la...ekor meleret mcm penyapu lantai...siap lukis susu lembu la...Yang paling kelakar sekali ada 1 aktiviti ni lagi best ada orang tu dia gosok gigi guna penyapu malam peluk suiz lampu,ada gak orang yang gosok gigi guna bakul sampah malam peluk mesin urut kaki la...hahahaha....

Malam aktiviti outdoor, aktiviti berjalan setiap team bawa lilin yang menyala dengan benang....kat tepi pantai lak tu....Gilo apo...Tangan sampai dah nak terbakor...Yang kelakarnya aku dapat 1 team ngan Mama...Kalo mak kata, "Mak OK Je..." tapi kalo aku "Aku Tak OK Nok!!!!" Nasib baik la Kak Asma, Encik Faiz and Aida 1 team ngan aku...Hidup la sikit team tu...Tapi Mama tu bleh tahan jugak!!!!Siap boleh jadi Gangster Ah Long lagik...Caya la...memang Mak Ok Je....hahaha...

Jom la tengok gambar2 kat bawah ni....sok sambung lagi Part II k...Penat la nak menaip ni....






Nak SENGGGGAT sape plak tu Encik Faiz...????





-....shall be continue.....-

No comments:

Post a Comment

"Kenali Diri Ku"

My photo
Banting, Selangor, Malaysia
Saya merupakan seorang Isteri dan Mama kepada 2 cahaya mata yang comel bernama Qaleesya Amani & Shaikh Muzaffar..Minat berniaga secara kecil2an...Semoga Allah memberkati usaha ku ini...