topbella

Tuesday, May 29, 2012

Himpunan Sejuta Belia & Jom Heboh



Himpunan Sejuta Belia ni start 23 - 27 Mei 2012 di Putrajaya...Ramai pengunjung yang datang menyaksikan aktiviti2 yang dianjurkan.  Di tambah pula gabungan event Jom Heboh yang diadakan pada 26 - 27 Mei 2012 di Putrajaya juga...Dengarnya dianggarkan 2.4 juta pengunjung yang hadir...ramai tu...Sepanjang2 jalan dari Masjid Putra hingga ke Masjid Mizan Zainal Abidin penuh dengan booth jualan dan pameran. Paint ball open pun ada gak...dekat je ngan opis husband area jalan nak gi Pullman Putrajaya Lakeside...Ganas gile dorang main...boleh benjol kepala kalo kena tembak... 

Ada juga pelajar2 dari seluruh Malaysia yang bercamping di situ...Pelajar2 yang terlibat memang sporting2 ...Berkawat, menari dan menyanyi...seronok tgk aksi dorang...Aku ngn husband cari port utk makan and rest dekat2 ngan pelajar2 tu...Dorang plak ramah2 and suka main2 ngan budak2...suke la kakak Qaleesya ngan Shaikh Muzaffar kena layan ngan kakak2 pengakap tu...Sempat la snap gambar kenangan ngan dorang....Best la korang...
Tak ketinggalan booth Kementerian Pengajian Tinggi bersesuaian la dengan   belia2 yang ingin melanjutkan pelajaran...Perdana Menteri yang rasmikan booth KPT....Meriah sungguh...siap diarak dan alunan pukulan gamelan dan laungan belia2...Nak amik gambar pun x boleh coz sesak sgt...bertolak2 semua nak amik gambar...Ada trem percuma plak tu...Tak larat la nak tengok semua booth...Tak tahan panas sgt cuaca kat situ...fuhhh...dah la bawa 2 stroller skali...Shaikh Muzaffar plak tak nak duduk dlm stroller...nak berdukung je...tak tahan aku...

Sempat singgah kat Pameran motor2 besar...Dorang dari Kelab Konvoi Motosikal Berkuasa Tinggi...stylo betul dorang tu...Nak jugak bergambar...hehehe

Petang sikit kitorang tgk  KBS-Drag Racing anjuran Kementerian Belia dan Sukan yang diadakan di Precint 19, Putrajaya tak jauh dari event Jom Heboh diadakan. Husband yang minat, so wife kena lah follow...Kat situ lagi la panas,xde angin langsung...Maghrib je husband hantar aku balik umah mak mertua. Husband pergi lagi ke sana sambung tgk drag racing...Sampai ke pagi dorang abis tapi dengarnye abis awal dari yang dijangkakan coz dalam perlumbaan tu ada sebuah kereta race yang hilang kawalan lalu terbabas dan melanggar penonton di luar kawasan perlumbaan...terlalu laju sgt la tu...Masa tu husband ada dekat ngan lokasi kejadian...Syukur Alhamdulillah husband selamat...
gambar selepas kemalangan

*gambar lain akan diupload kemudian....*


No comments:

Post a Comment

"Kenali Diri Ku"

My photo
Banting, Selangor, Malaysia
Saya merupakan seorang Isteri dan Mama kepada 2 cahaya mata yang comel bernama Qaleesya Amani & Shaikh Muzaffar..Minat berniaga secara kecil2an...Semoga Allah memberkati usaha ku ini...