topbella

Monday, May 28, 2012

Jalan2 di Klang


 Sebenarnya husband aku ada meeting 3 hari kat Hotel Premiere Klang ni...Kebetulan Banting ke Klang tu x la jauh sangat...senang kata berjiran...So, husband aku ajak aku bermalam kat sana lepas abis opis hour...Mula2 aku macam malas nak gi coz nak drive sorang2 bawa 2 orang anak ni bukan senang...Dah la kakak jenis x reti duk diam...Tapi setelah difikirkan masak2, boleh la kalo nak bermalam kat sana...hmmm...kena gerak tgh malam sikit la, bagi budak2 tdo dulu..Bukan apa, kesian kat budak2 ni susah nak ajak dorang berjalan2...asyik duk umah je, bosan jugak!Sekurang2nya kat sana dekat ngan Jusco, Tesco and yang paling kakak Qaleesya suka mandi kat swimming pool la apa lagi..Terhibur la sikit...Anak2 punya pasal, boleh kan jugak!Kat sana dapat bilik Tingkat 18...tingkat yang paling tinggi...suke Qaleesya tengok lampu2 dari tingkap bilik...
Ni la bilik kitorang...Malam2 Qaleesya melompat2 atas katil...
Swimming pool dia x la besar sgt...takde orang pun tapi angin kuat...mcm tepi pantai....

Mama saje bawa pelampung ni...sebab kakak suka main stereng tu...lagipun x susah mama nak pegang and menyelam dalam pool tu... 


Tengok la tu...tak bagi kita pegang...sibuk nak berenang sendiri...
Abis meeting je papa ajak jalan2 kat Tesco beli barang-barang dapur and barang-barang papa...Tengok la papa bawa troli kecik je dengan alasan tak nak bagi mama shopping banyak2...sabar jela kan...nasib baik mama bijak kan, mama amik satu lagi troli yang besar...hehehe....so, mama leh shopping barang2 mama...tapi memandangkan gaji tak masuk lagi, so mama had kan barang2...mana yang perlu je mama beli...kesian kat papa...yang paling penting skali barang2 mama nak buat kek..tu WAJIB beli... 
Kakak Qaleesya wat peace kat mama...suke duk kat troli tu...
Ingatkan lepas shopping kat Tesco, nak ajak papa jalan2 kat Jusco plak...tapi papa kata dia tak cukup tdo...tapi kalo mama nak gi jugak papa bawa la jugak...mama dengar x sampai hati plak...dengan berat hati mama beralah x gi Jusco...huhuhu...xdapat beli sluar jeans...

No comments:

Post a Comment

"Kenali Diri Ku"

My photo
Banting, Selangor, Malaysia
Saya merupakan seorang Isteri dan Mama kepada 2 cahaya mata yang comel bernama Qaleesya Amani & Shaikh Muzaffar..Minat berniaga secara kecil2an...Semoga Allah memberkati usaha ku ini...